Foto van de maand

Close up foto van een pad in een zonnestraal in de vijver

Mei 2017

Iedere keer als ik in de buurt van onze tuinvijver kwam hoorde ik wat geplons of gespetter, maar het heeft dagen geduurd voordat ik ontdekte wie of wat de veroorzaker daarvan was. Een pad dus.

Is het geen schatje? :-)

Ilhéu Mole bij Porto Moniz aan de noordkant van Madeira
Ilhéu Mole bij Porto Moniz aan de noordkant van Madeira

April 2017.

Tijdens een weekje Madeira ontdekte we deze natuurlijke zwempoel. De poel staat in verbinding met de Atlantsiche Oceaan waardoor er continue vers water wordt toegevoegd door het getijde. Desondanks een mooie reflectie van de lava rotsen in het water.  Ilhéu Mole, bij Porto Moniz, Madeira.  

Klik hier voor het verhaal erachter en meer foto's.

Detail paars krokusveld. Macrofotografie
Detail paars krokusveld.

Maart 2017.

En ineens komt dan de zon te voorschijn en stijgt de temperatuur. Het lijkt er op dat de lente zich aandient.

En bij de lente hoort natuurlijk dit kleine ding, die wind, sneeuw en kou trotseert om als één van de eersten vrolijk vele grasveldjes inkleurt.

Klik hier voor het blog over de krokus en de saffraandraadjes

Macro Helleborus met smeltende sneeuw
Helleborus met smeltende sneeuw

Februari 2017.

Niet zo speciaal, maar de aanblik van dit bloemetje van de Helleborus wat zo stoer aan het bloeien was onder de smeltende sneeuw vond ik gewoon vertederend...... voor zover je dat kan 'zeggen' over een bloemetje.

Magische zonnestralen in het Leuvenumse Bos
Magische zonnestralen in het Leuvenumse Bos

Januari 2017.

Er was sneeuw beloofd en hier in het midden van het land was er weinig tot niets te vinden. Op de Veluwe zou meer zijn gevallen en dus maakten wij een ritje naar de Leuvenumse Bossen. Helaas was ook daar weinig sneeuw. Maar aan het einde van de 8-kilometer lange wandeling kwam de zon door de wolken en openbaarde zich een waar magisch bos zich. Zelden heb ik in hele korte tijd zoveel foto's genomen als tijdens het half uurtje. Om elke bocht was het nog mooier en sprookjesachtiger.

Planken Wambuis in de winter
Planken Wambuis in de winter

December 2016.

Winter heet het te zijn. Maar het is zacht en je kunt eigenlijk gewoon met je jas open een wandeling maken. Dus er op uit, ditmaal naar de Planken Wambuis.

De kleur van de boomstammen viel mij op. Ze waren niet bruin of groenig, ze waren grijs. In combinatie met het gevallen herfstblad werd het bijna grafisch.

DE zonsondergang van het jaar, Foto met mobiel genomen
DE zonsondergang van het jaar, Foto met mobiel genomen

November 2016.

Gemaakt met mijn mobieltje.

De mooiste zonsondergang ooit!!!!! En ik zat foto's te bewerken op mijn kantoortje omdat ik beloofd had die de volgende dag aan te leveren en het waren er nogal wat. Nachtwerk zou het sowieso al worden.

Je kunt je deze sunset vast nog wel herinneren. Het nieuws, de sociale media .... ze bestonden voor een groot deel uit foto's met............ juist ja DE zonsondergang.

Zonnestralen in het Amerongse Bos met herfsttinten
Herfsttinten met zonnestralen Amerongse Bos.

Oktober 2016. De ene na de andere zonnige dag komt voorbij. De bomen zijn al aardig gekleurd, maar van een koude natte herfst is geen sprake. Het zijn dagen om sprakeloos rond te lopen in het bos en te genieten van het ene wonder na het andere wonder. Er zijn nog niet veel paddenstoelen dus deze maand was de keuze niet zo moeilijk. Deze foto, genomen in het Amerongse bos, is een voorbeeld van de schoonheid van de natuur.

Aziatisch lieveheersbeestje, macrofotografie
Aziatisch lieveheersbeestje op de naalden van een taxus, macrofotografie

September 2016.

En dit is 'm geworden: Een foto van het Veelkleurig Aziatisch lieveheersbeestje. Ik dacht dat ik iets bijzonders had gevonden maar na wat googelen kwam ik er achter dat het een nogal opdringerig type is, wat zich razendsnel verspreidt

Kleine vuurvlinder
Kleine vuurvlinder, telelens

Augustus 2016. Wat weer betreft was het niet wat een ieder er van verwachtte, maar zodra de zon zich even liet zien was er veel gezoem en gefladder. Geen wonder dat de keuze is gevallen op een vlinderfoto. En juist omdat de meeste fotografen close-up opnames van insecten maken  heb ik gekozen voor een overzichtsfoto. De kleine vuurvlinder op wilde peen. Meer foto's van vlinders en tips hoe ze te fotograferen vind je hier.

Hallingsjo, Zweden
Hallingsjo, Zweden

Juli 2016. De avond valt in Hällingsjö/Zweden waar onze jongste met zijn partner een huis heeft gekocht en wel met dit uitzicht. Niet verkeerd dus. De sleutel hebben ze eind juni gekregen en dat was voor ons het fluitsignaal om bepakt en bezakt met kluskleding en gereedschap die kant op te rijden. Alle bouwmarkten in de wijde omgeving hebben we gezien inclusief de echte Zweedse Ikea. Er is verhuisd, gras van twee kontjes hoog gemaaid, hekken in de joekel van een tuin geplaatst, kasten en bedden in elkaar geschroefd en ingeruimd, laminaat gelegd....etc., etc. Kortom er is, gedurende een week, van 's morgens vroeg tot 's avonds laat loeihard gewerkt. 's Avonds waren we totaal afgedraaid......maar één blik naar buiten was genoeg om tot rust te komen en het is zeker niet de mooiste foto van deze maand maar wel de meest betekenisvolle! Lieve Lars veel geluk in jullie huis op dit prachtige stekje.

 foodfotografie
Dessert Hostellerie de Hamert in Wellerlooi, foodfotografie

Juni 2016. Heel iets anders dan normaal gesproken. Halverwege de maand, op de terugweg vanuit Maastricht naar huis, kregen we enorme trek in asperges. Nu wisten we aan de Maas een restaurant wat zich helemaal gespecialiseerd heeft in asperges en kreeft en waar kun je dan beter het witte goud gaan eten dan daar. Bovendien was het geweldig weer, heeft het restaurant een fijn terras met uitzicht over de Maas. De keuze was bepaald, een aspergemenu aan de Maas zou het worden! En waarom dan een foto van fruit in combinatie met ijs? Omdat ik geen ijs liefhebber ben en normaal gesproken überhaupt geen desserts bestel. Maar uitzonderingen bevestigen de regel en ik heb er zo van genoten.......................... Wil je van de zomer ook een keer genieten aan de Maas dan is

Hostellerie de Hamert zeker een aanrader. Je kunt er ook nog overnachten.... de omgeving is het zeker waard.

Klaproos, macrofotografie, foto van de maand mei 2016
Klaproos, macrofotografie

Mei 2016. Elk jaar in mei en juni ga ik op jacht naar klaprozen (papaver). Ik ben gek op deze bloemen met hun geweldige kleur en fragiele verschijning. De bekendste soort is de slaapbol, waar de opium uit word gewonnen en waar van het zaad wordt gebruikt voor op de broodjes

( maanzaad). In sommige streken wordt deze ook wel de kollenbloem genoemd (kol=heks) en nog een leuk weetje: in het Albanees heten ze 'Lule Flanules' vertaald is dat: bloem met vlagjes.

Voor de bijen zijn deze bloemen een cadeautje.

 

Heel dik zijn de klappertjes niet gezaaid in ons landje en buiten dat zijn ze maar een kort leven beschoren.

Vaak zie ik ze ergens staan waar je maar moeilijk bij kunt komen bijvoorbeeld langs de spoorrails of zijn ze beschadigd door wind en regen. Dit exemplaar kostte me dan ook het nodige klauterwerk, maar zeker de moeite waard.

 

Meer foto's van deze beauties en wat achtergrondinformatie vind je op het blog klaprozen

 

Zonsopkomst, Kennemer Duinen, foto vd maand april
Zonsopkomst boven de Kennemer Duinen, natuurfotografie

April 2016.

Halverwege deze maand een paar dagen naar de kust gegaan met de bedoeling in ieder geval de Keukenhof en de Amsterdamse Waterleiding Duinen te bezoeken. Beiden waren zeer de moeite waard en in de AWD hebben we enorm veel damhertjes gezien, waar ik ook zeker een aantal mooie platen van heb kunnen maken. De keuze was deze maand dan ook niet gemakkelijk en is uiteindelijk toch niet op een hertenfoto gevallen maar op de zonsopkomst boven de Kennemer Duinen. Daar tegenover ligt een vrij nieuw en kleinschalig appartementen gebouw (http://www.bloemendaalaanzee.nl/nl/Home.html) waar we iets hadden gehuurd. Net die paar dagen tijdens ons verblijf was het koud, maar droog en 's morgens was dit het uitzicht. Puur genieten. Blog met foto's van de herten en meer kun je hier vinden.

Natuurgebied Het Leersumse Veld, foto vande maand maart
Natuurgebied Het Leersumse Veld

Maart 2016.

Het Leersumse veld. Nooit in de winter gezien, dus zonder blad. Wat een prachtig stuk natuur is dat. Een fraaie wandelroute van 6 km leidt je door bos, heide, zand etc. om het meer heen. Het zonnetje had al wat warmte en mede daardoor werd het een dag met een gouden randje.

 

Hulsthorster Zand, foto van de maand februari
Hulsthorster Zand

Februari 2016 Begin deze maand waren niet de beste dagen wat het weer betreft, maar toch besloten we even er uit te gaan en wel helemaal :-)  naar Nunspeet. Gewoon even niets aan je hoofd en lekker banjeren door de bossen, struinen door de zandverstuivingen in het Hulshorster Zand om daarna aan het einde van de dag ons lekker te laten verwennen met hapjes en drankjes in http://www.villavennendal.nl/ . Het hotel is iets gedateerd en de kamers aan de kleine kant, maar het personeel is erg vriendelijk en de maaltijden overheerlijk.  

Bosuil de Hoge Veluwe, foto vd maand januari
Bosuil de Hoge Veluwe

Januari 2016 De kop van 2016 gaat eraf met deze foto in januari gemaakt.

Een maand met een enorme tweedeling in het land wat het weer betreft. De noordelijke provincies werden begin januari eerst geteisterd door een aantal dagen met een hele serieuze neerslag in de vorm van ijzel. Het leven lag daar min of meer stil. Even later werd Nederland verrast door sneeuwval! Iets waar ik me heel erg op had verheugd, want dat betekent mooie foto's maken. Maar hier in het midden van het land stelde het weinig tot niets voor. Eén vlok per vierkante centimeter zet geen zoden aan de dijk dus naar de sneeuw toegereden..... dacht ik. Maar ook in het oosten viel het tegen wat het weer betreft. Wel viel ik met mijn neus in de boter door de ontmoeting met dit model. Meer daarover lees je in mijn blog.

Foto van de maand december
Bloei in december

December 2015  is ten einde en het jaar zal de boeken in gaan als het jaar van de records. Zelfs in deze laatste maand werd er nog een record gebroken. Deze maand is de warmste decembermaand sinds de temperatuur-metingen gebleken. Het was ook superzacht en er waren zelfs dagen dat je de jas aan de kapstok kon laten hangen.

Het gevolg is dan ook dat er veel bloemen nog of al weer bloeiden terwijl ze niet meer "hoorden" te bloeien of veel te vroeg bloeiden. In een middagje had ik al snel een verzameling vroege en late bloeiers en kiezen daaruit ........... dat lukte niet......dus....... Voor iedereen de beste wensen en een heel Gelukkig Nieuwjaar!! 

Hubertusjacht in Den Treek te Leusden, foto vd maand november
Hubertusjacht in Den Treek te Leusden

November 2015 Traditiegetrouw werd er op landgoed Den Treek te Leusden in November de St. Hubertusjacht door de Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging gehouden. Gelukkig is het al tijden verboden om met een meute honden op een vos te jagen daarom wordt er tegenwoordig bij deze slipjacht d.m.v. een sliptrekker een spoor getrokken welke wel de geur van een echte vos kan hebben.

De "meet" is de start van elke slipjacht. Wie wil kan de paarden en de jachtruiters bewonderen, daarna volgt de "stirrup cup" oftewel welkomstdrank te paard en gaat de slipjacht van start. Elke slipjacht eindigt in een "kill"wanneer de meute honden zich op de koeiepens stort.

Speulderbos ( het bos van de dansende bomen)
Speulderbos ( het bos van de dansende bomen)

Oktober 2015

Wat een  top  maand hebben we achter de rug! Geen storm en geen vorst waardoor het één groot kleuren spektakel aan de bomen werd. Het zonnetje liet zich regelmatig zien waardoor je vaak struikelde over de wandelaars, ook de terrassen werden druk bezocht en hadden niet te klagen. Enfin, een maand waarin zo ongeveer iedereen met een camera liep om al dat moois vast te leggen en ik bleef niet achter. Het was een moeilijke keuze maar uiteindelijk werd het een opname gemaakt in het Speulderbos, ook wel het bos van de dansende bomen genoemd, waar het hier en daar leek alsof er een lampje was aangedaan.

Edelherten bij het Aardhuis,  wildfotografie
Edelherten bij het Aardhuis, wildfotografie

September 2015 

De R zit weer in de maand. De laatste week van septem-ber richting Aardhuis in de hoop daar iets van de edelherten en de bronst te kunnen zien. Alsof ik in een sprookje was beland. De laatste keer dat ik de edelherten heb gezien was begin mei en getooid met een bastgewei. Inmiddels zijn deze uitgegroeid tot een prachtig vertakt kunstwerk. Meer foto's over deze topmiddag kun je in het blogje zien.

De Schammer, natuurgebied Leusden
De Schammer, natuurgebied Leusden,

Augustus 2015 staat in het teken van warme dagen afgewisseld door het tegenover-gestelde. Onderstaande foto is in de Schammer (natuurgebied te Leusden) gemaakt op een sombere en zwaar bewolkte dag.

En juist die wolken geven nu wat extra's aan de foto. 

Lupo Golden Retreiver
Lupo Golden Retreiver

In Juli 2015

hebben we een logeetje in huis gehad. Heerlijk vond ik dat, want in die maand is het hier altijd ongelooflijk rustig en stil. Het logeetje en ik hadden elkaar nog nooit ontmoet en ik hoopte van harte dat ze geen heimwee zou krijgen naar haar thuisfront. 

Mijn angst was totaal ongegrond. Vanaf het moment dat ze binnen kwam lopen hadden we een klik en genoot ze van de extra aandacht. Na anderhalve week werd ze weer opgehaald en de stilte was overweldigend.

Fotoshoot zusjes in Leusden
Fotoshoot zusjes in Leusden

Juni 2016 Eén van de laatste weekenden kwamen onze kleindochters logeren. En wat ze tot een tijdje terug echt niet leuk vonden bleek nu iets geweldigs te zijn: Een fotoshoot!

Zijn het geen beauties deze liefste zusjes in een heerlijke zomerse uitstraling. Meer in het blog. 

Nest jonge merels
Nest jonge merels

Mei 2015

In mei leggen alle vogels een ei!

Tja wat moet ik daar verder nog aan toe voegen?  Direct naast onze voordeur in de plantenbak

Lam drinkt bij moeder. Leusden
Lam drinkt bij moeder. Leusden

April 2015

In April kwam ik nog steeds lammetjes tegen. Zo ook deze. Wel al wat uit de kluiten gewassen, maar nog steeds van zijn/haar moeder afhankelijk. Grappig was de blik waarmee het lam mij aankeek terwijl ik het fotografeerde.

Sneeuwklokjes met bokeh
Sneeuwklokjes met bokeh

Maart 2015

Voor Maart is mijn keuze op deze sneeuwklokjes gevallen. Zodra deze frele bloemetjes hun kopjes boven de grond steken weet ik dat het niet meer zo lang duurt voor de lente er is.

Meer over het fotograferen met bokeh lees je hier.

 

Baby en oude man! Circle of life
Baby en oude man! Circle of life

Februari 2015

Morgen begint de meteoro-logische lente. Het zonnetje schijnt en achter glas voelt het lente-achtig aan, zolang je maar uit de wind blijft, want die is echt koud. Dat doet me denken aan de dagen die we begin deze maand hebben doorgebracht in Gent en Antwerpen ( zie het blog).......geen zon en een krachtige noordoostenwind zorgde voor blauwe handen, rode snotneus en de hele dag door behoefte aan verwarmde terasjes en kroegjes.

Op één van die dagen heb ik de onderstaande foto gemaakt. De oude man zat in zijn rolstoel buiten in de koude wind, het kleine ding lag lekker in de buggy te slapen achter glas in het zonnetje.

Een cirkel van seizoenen, een Circle of Life.

Valleikanaal met sneeuw. Leusden
Valleikanaal met sneeuw. Leusden

Januari 2015.Over het algemeen is deze eerste maand van 2015 grauw en kleurloos voorbijgegaan. Maar de laatste dagen dwarrelt er zo af en toe wat sneeuw naar beneden en ondanks het feit dat het maar kleine vlokjes zijn vormen deze een dun wit laagje en ziet de wereld er al weer veel vriendelijker uit. De winter is nog niet voorbij en stiekem hoop ik toch nog op vorst en een echt dik pak sneeuw, zodat het ook op de takken van de bomen blijft liggen, voor een maagdelijke aanblik. 

Landgoed Den Treek, Leusden
Landgoed Den Treek, Leusden

December 2014

Het wil niet echt winteren. Een paar hele kleine vlokjes sneeuw en 1 graad nachtvorst zetten niet echt zoden aan de dijk om mooie winterse plaatjes te maken. Dan maar hopen op mooi licht. En dat was er zeker, tussen de grauwe dagen door.

Hieronder het resultaat van één van die momenten dat het landschap zo tussen 15.00 en 16.00 uur veranderde van een grauwe massa naar een warm en kleurrijk gebied.

Zonsondergang boven de Vecht bij Breukelen
Zonsondergang boven de Vecht bij Breukelen

November 2014

Als je naar de foto kijkt lijkt het wel hoogzomer. Niets is minder waar. Wat een geweldig najaar hebben we!

Na een culturele fotoshoot langs de Vecht, neergestreken op een terrasje om te genieten van een, in mijn ogen verdiend, glaasje wijn. En wat een cadeau kreeg ik

( letterlijk) voorgespiegeld!  Love my Job!

De laatste zon bij het strand Domburg
De laatste zon bij het strand Domburg

Oktober 2014 en ik begin normaal gesproken al een beetje aan de herfst te denken, maar dit jaar was die ver te zoeken in deze maand en kenmerkte zich door veel zonnenuren en soms bijna zomerse temperaturen. Dit jaar is de vakantie er bij in geschoten dus we vonden dat we wel een lang weekend weg hadden verdiend. De keuze viel op Domburg waar we met onze neus in de boter vielen. Het was Jazzweekend. Dus veel gezelligheid in de vorm van muziek, kraampjes, eten en drinken, vrolijke gezichten en volle terrasjes. We hebben genoten en in dit korte tijdsbestek het batterijtje goed op kunnen laden.

Keizer tamarin aapje
Keizer tamarin aapje. een klein ding met een volwassen gewicht van wel 400 gram

 

September 2014 dus! De maand dat mijn moeder jarig is en dit jaar is zij 89 geworden. Een respectabele leeftijd. Ook eentje waarop je niet meer zo zit te wachten op cadeaux en materiële zaken, maar ik weet dat ik haar een plezier doe met een dagje "iets gezelligs" samen. Na wat wikken en wegen heb ik haar verrast met een dagje Apenheul en als afsluiting een heerlijk diner in een supergoed Indisch restaurant in Zeist. Het is een heerlijk dagje geweest. Mam bedankt voor je gezelligheid ( en ja, zij zit nog achter de pc en kan dit lezen :-) )

zweefvliegertje en Urticaria
zweefvliegertje en Urticaria

Augustus 2014 De eerste weken van augustus waren er veel insecten zoals zweefvliegen, wespen, vlinders en natuurlijk ook veel kruipertjes, waar ik niet echt ondersteboven van raak. De laatste weken draaide het weer om en stonden in het teken van regen en lage temperaturen. Jammer, maar er zat toch nog een positief puntje aan: De aantallen wespen werden snel minder. Vlinders en zwevertjes zag ik nog steeds regelmatig en kruipende insecten moeten heel erg hun best doen om mij van hun charme te overtuigen en dat maakt de keuze weer gemakkelijk voor de foto vd maand.

Voorsteven en NL-vlag van reddingsboot op de Noordzee
Voorplecht en NL-vlag van reddingsboot op de Noordzee

Juli 2014 Moeilijke keuze... veel leuke shoots gehad met super modellen....veel moois in de natuur te vinden en een aantal dagen meevaren op een gerenoveerde reddingsboot heerlijk op de Noordzee met het meest mooie weer wat je je maar kunt wensen. Ja dat gaat 'm worden: een blik vanaf de boot over de Noordzee.

 

  

Juni 2014 Daar juni in het teken van de WK hockey stond en ik 10 dagen lang bij de Grand Masters heb gefotografeerd wordt het natuurlijk een hockeyplaat. Een keus te maken uit  honderden, nee duizenden, foto's was niet eens zo moeilijk, terwijl de foto op zichzelf niets bijzonders is. Maar wel degene die er op staat: De oudste deelnemer aan het WK, hier aan zijn speech na de huldiging.

Zijn naam is Herman Jonge Poerink en afgelopen week is hij 85 jaar geworden. 

Nog steeds een begaafd hockeyer, die ook nog golft en tennist. Fysiek en mentaal een kanjer!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kinderfotografie natuurlijk licht
Kinderfotografie natuurlijk licht

Mei 2014 en regent en regent, met bakken komt het uit de lucht vallen. Gelukkig heb ik meer dan genoeg foto's van shoots om te bewerken op de pc en dan vind ik het ook niet zo erg. Maar ik denk natuurlijk wel graag terug aan die vrolijke zonnige dagen. Daarom gekozen voor deze foto, waar de pret van afstraalt tijdens een zeldzaam zonnige middag.

Close up parende kikkers
Close up parende kikkers

April 2014

1 april kikker in je bil!!

Dit setje kwam ik in de tuin tegen. Ze hobbelden de hele tuin door, plompten de vijver in en even later zaten ze weer op het droge. Ik kan je zeggen dat je als kikker of pad zijnde moet beschikken over een dijk van een conditie :-), vooral als je weet dat dit wel 3 dagen kan duren.

 

 

Macro kersenbloesem
Macro kersenbloesem

Maart 2014

gaat de boeken in als één van de warmste maartmaanden van de eeuw! Met het gevolg dat de natuur zo'n drie weken voorloopt. Struiken en bomen lopen uit, je hoort het bij wijs van spreken knisperen van het ontluikende groen. Ook de bloesem van diverse sier- en vruchtbomen laat zich van de mooiste kant zien in geur en kleur. Het is enorm genieten, dus ga naar buiten als je kunt.... de lente is maar kort.

Wil je meer lezen over het fotograferen van de lente kijk dan even hier.

Paleis Soestdijk, zwart/wit fotografie
Paleis Soestdijk, zwart/wit fotografie

Februari 2014

In tegenstelling tot de afgelopen 3 jaar is deze maand zonder sneeuw, amper vorst en over het algemeen veel te hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. We hebben kunnen genieten van een regelmatig terugkerend zonnetje gewoon lekker om er op uit te gaan , ook al ligt er geen sneeuw. Een tentoonstelling ter ere van het 200-jarig bestaan van ons koninkrijk bracht ons bij paleis Soestdijk, de residentie van voormalig Koningin Juliana en Prins Bernhard.

Natuurgebied de Schammer te Leusden
Natuurgebied de Schammer te Leusden

Januari 2014 en nog steeds geen sneeuw. Deze maand stond in het teken van grauwe luchten, hoge temperaturen, regen etc. Totaal het tegen-overgestelde van vorig jaar om deze tijd, toen het kwik van de thermometer overdag niet verder kwam dan  -18, er een straffe wind stond en een pak sneeuw lag. 

Gelukkig waren er ook een paar uitzonderingen op de grijze en grauwe dagen van deze januari. Dagen dat de zon uitbundig scheen en dan ga je lekker een natuurgebied in, in de hoop een paar mooie plaatjes te kunnen schieten. Daarom voor deze eerste maand van 2014 een zonnige opname in de hoop dat er toch nog een pak sneeuw gaat vallen in de volgende maand.  

Mist in Leusden
Mist in Leusden

December 2013. De laatste maand van 2013 is al weer bijna voorbij! Gaat die tijd bij jullie ook zo snel?

Helaas geen foto van knisperende witte sneeuw, waarvan ik echt hoop dat het binnenkort naar beneden komt dwarrelen. Toch weer voor een wat mistig plaatje gekozen wat in mijn ogen ook wel iets heeft! Mystiek! 

Macro Spekzwoerdzwam
Macro Spekzwoerdzwam

November 2013

Sinterklaas is al weer in het land en nu in deze laatste weken van  November wordt het ook waterkoud. Geheel in het plaatje wat bij het Sinterklaas- sfeertje hoort. Als ik op zo'n dag geen opdracht heb kruip ik meestal achter de pc voor de het afwerken van opdrachten en de administratie bij te werken.

Maar af en toe is er een dag met een voorzichtig zonnetje en niet zo veel wind en dus lekker even het bos in te lopen om een frisse neus te halen en naar fotogenieke objecten of plekjes te speuren. Op één van die dagen vond ik dit prachtige stukje natuur, een ware volhouder in al zijn schoonheid.

Zonsopkomst boven de weilanden van Leusden
Zonsopkomst boven de weilanden van Leusden

Oktober 2013

Dit laatste weekend van deze maand word ik altijd een beetje wee-moedig. Ik denk dat het komt omdat de klok een uurtje teruggezet moet worden en dat voelt echt als een definitief einde van de zomer. Vreemd eigenlijk, want de herfst vind ik zoveel mooier. 

Mistig bos bij de eerste zon. Den Treek te Leusden
Mistig bos bij de eerste zon. Den Treek te Leusden

September 2013. De maand van het mooie licht en vooral in de ochtend als de zon net opkomt. Nu ben ik niet echt een fan van opstaan in deze hele vroege uurtjes, maar soms is het toch wel heel erg de moeite waard en ben ik achteraf blij dat ik het gedaan heb. Puur genieten van die vroege uurtjes en de schoonheid van de natuur. Meer over het fotograferen in de herfst vind je hier

Close up groene kikker
Close up groene kikker

Augustus 2013.

Mag ik je voorstellen aan mijn grote vriend?

Deze groene springer zit al de hele zomer in onze tuinvijver. In het begin was het een schuw ding die met elke beweging van onze kant het water indook. Nu is het dier aan ons gewend en mag ik zelfs tegenover hem/haar gaan liggen en een aantal foto's maken. 

Opgang strand tussen de duinen in Zeeland
Opgang strand tussen de duinen in Zeeland

Juli 2013.

Echt voorjaar is het niet geweest en ook de zomer laat op zich wachten.  Over de stranden waait een harde koude wind, waardoor het er ronduit stil is, zeker voor deze tijd van het jaar. Ik vind het niet erg en heb het hele strand voor mezelf. 

Natuurgebied Schouwen-Duivenland
Natuurgebied Schouwen-Duivenland

Juni 2013 

In opdracht van Landal GreenParks was ik op Schouwen-Duiveland voor een culturele fotoshoot. De zon scheen volop, maar de harde wind maakte dat het niet warmer werd dan 14 graden. Het was nog rustig op het eiland, wat zich voorbereidde op de komst van de toeristen met de start van de zomervakantie.

Op mijn rondtocht over het eiland kwam ik dit schitterende plekje midden in het natuurgebied tegen. Een mooi symbool voor de rust.

Haventje in Deauville, Normandie
Haventje in Deauville, Normandië

Mei 2013.

Een ritje naar Normandië. 

Het is koud en je waait van de kade af bij het haventje van het leuke ( en chique)Deauville. Gelukkig heeft dat niet alleen nadelen maar zeker ook een positieve kant, want het licht is met die bewolking is vele malen mooier dan met een stralende zon. We hebben ook de diverse invasiestranden bezocht en het dorpje St-Marie-sur-Egisle waar de parachutist aan de kerktoren bleef hangen. Erg indrukwekkend en ik raad het iedereen aan daar eens een bezoek te brengen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Macro lieveheersbeestje
Macro lieveheersbeestje

April 2013.

Het is een lange winter geweest. Met vroege sneeuwval wat tot diep in maart iedere keer weer ververst werd. Ook hadden we te maken met aanhoudende vorst, dus bij de eerste warme zonnestralen vond  dit kleine ding het hoog tijd worden om uit zijn schuilplaats te voorschijn te komen. Superstoer want het is nog steeds behoorlijk koud. 

Close up Geelborst capucijneraapjes
Close up Geelborst capucijneraapjes

Maart 2013.

Na roerige en drukke tijden nu eindelijk de foto van de maand maart. Deze twee geelborst capucijn aapjes kijken me iet of wat nijdig aan en hebben blijkbaar geen trek in een fotoshoot.

De foto is genomen in DierenPark Amersfoort waar ik elke maand de workshop dierenfotografie geef.

Close up Valentijns petitfours
Close up Valentijns petitfours

Februari 2013

HAPPY

VALENTINES-

DAY!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sneeuw in de Tabakssteeg te Leusden
Sneeuw in de Tabakssteeg te Leusden

Januari 2013

Pakken sneeuw. Geweldig en een zeldzaamheid hier! Zicht op het uit de grond gestampte project de 'Tabakssteeg' te Leusden. Het beeld geeft me rust door het contrast tussen de sneeuw en de donkere boomstammen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bootjes op de oever van de Kungsbackafjorden vlak onder Gotenborg te Zweden
Bootjes op de oever van de Kungsbackafjorden te Zweden

December 2012

Afgelopen week even in Zweden geweest, in de buurt van Götenborg. Onze zoon woont 40 km. ten westen van deze stad. 

Het weer zat niet mee en dat betekende hele korte dagen met grijze luchten en miezer regen. Maar ondanks dat blijft het licht bijzonder mooi daar in het Noorden.


©2017 Marianne Rouwendal-Tollenaar/MRTfotografie | Tel.: 06-22277959 | K.v.K.: 32169756 | BTW: NL172796313B01 

 

 

Reproductie alleen na voorafgaande schriftelijke toestemming