Overzicht Blog

meer lezen 0 commentaren

André Rieu op het Vrijthof

Voor het vierde jaar kreeg ik de gelegenheid één van de serie concerten, welke André Rieu elke zomer op het Vrijthof geeft, bij te wonen en in beeld te brengen. Elke keer weer een geweldige happening om mee te maken. Het is niet alleen genieten van muziek en sfeer, maar ook qua gastronomie kun je goed aan je trekken komen.

Veel dank aan Grand Café De Perroen, direct aan het mooiste plein van Nederland gelegen. Ieder jaar weer kan men voorafgaand aan het concert aan lange gezellig gedekte tafels genieten van een heerlijk diner, fijne wijnen en van een snelle service, want dineren tijdens het concert is not done. Na de eerste helft van het concert komt er nog eens een heerlijke snack op tafel om daarna verder te genieten van het tweede deel.

 

Het eerste jaar kwam de regen met bakken uit de hemel en kreeg de thermometer het kwik niet hoger dan 13 graden. Ondanks dat was de sfeer op de Vrijthof geweldig. Er werd volop gedanst, je moest tenslotte toch ergens warm van worden. De jaren erna was het zoals het in de maand juli behoort te zijn: droog en zomerse temperaturen. Hieronder een kleine impressie van de afgelopen jaren.

 

Lijkt het je leuk om ook eens mee te maken? Klik op de site van van de Perroen waar de data van de concerten worden vermeld en waar je tevens kunt reserveren. Er zijn voor dit jaar op nog een aantal data plaatsen beschikbaar. En ook volgend jaar komen de data weer online op deze site.

Close up André Rieu
meer lezen 0 commentaren

Familie reportage in Soest

Gewoon even meegenieten van de spontane foto's van een opa, oma, kinderen en kleinkinderen.Verspreidt over de wereld en dus zelden de mogelijkheid hebben zij als familie niet zo veel mogelijkheden om dicht bij elkaar te kunnen zijn.

Vijf jaar geleden was de eerste keer dat ik het gezin op de foto mocht zetten. De jongste van de kleinkinderen was toen nog maar een klein hummeltje van 4 maanden en de oudste was 4 jaar.  Door al het reizen en de nieuwe omgeving waren de kindjes niet helemaal in hun hum en was het niet al te gemakkelijk een mooie reportage te maken.

 

Nu, na 5 jaar, was dit een heel ander verhaal en kreeg ik zelfs even volleerde modelletjes voor de lens, totdat oma de vliegers pakte. Het feest was compleet en er is gehold en gespeeld op de prachtige zandvlakte van de Soester Duinen! 

Een kleine impressie......Oordeel zelf maar.

 

 

 

meer lezen 0 commentaren

Madeira, Bem-Vindos! (Welkom!)

Bird of Paradise
Bird of Paradise
Zicht op Funchal vanaf de Pico dos Barcelos, Madeira
Zicht op Funchal, de hoofdstad van Madeira, vanaf de Pico dos Barcelos
meer lezen 2 commentaren

Bloemenseizoen geopend!

Krokussen achter paars veld
Close up met telelens door veld paarse krokussen

 

En ineens is het zover.... de natuur verandert... je ruikt het, je voelt het, je ziet het en je hoort het....... 

de dagen worden langer en de knoppen aan de bomen en struiken worden voller.....de zon is warmer en de temperatuur is milder......de vogels zingen weer het hoogste lied ......En sommige bloemen, waaronder de krokus, zeggen ons dat de lente er aan komt.

 

meer lezen 0 commentaren

Magische-Leuvenumse-Bossen

 

Zo maar een zondag ochtend in januari.

Voor het weekend waren de weersvoorspellingen niet al te best voor de winterhaters. De waarschuwingen om vooral niet de weg op de gaan als dat niet persé noodzakelijk was, waren niet van de lucht. Dikke pakken sneeuw waren beloofd. Dus wat doe je als fotograaf die 1x in de vier jaar een pak sneeuw ziet? Juist vroeg naar bed om de bewuste ochtend ook weer vroeg uit de veren te kunnen.

De teleurstelling was dan ook groot toen de volgende ochtend bleek dat er zeker wel 1millimeter sneeuw was gevallen in het midden van het land,  1x blazen en weg was het. Wellicht was er op de Veluwe wat meer gevallen en je hebt je er dan toch al helemaal op ingesteld, dus richting Leuvenumse Bossen. Daar is het altijd mooi met of zonder sneeuw. Ook daar geen pak sneeuw, maar wel een klein laagje dat het landschap net een winterse uitstraling gaf. En wie weet konden we nog wat soorten viervoeters spotten zoals edelherten, zwijnen of reeën, die hier in redelijke getalen voorkomen.

Heel veel wroetsporen van zwijnen kwamen we tegen. Op die plaatsen was het ook één grote modderpoel en baanden we ons met hink-stap-sprong een weg.

Helaas, naar later bleek, hadden de dieren zelf die ochtend niet de minste behoefte om ons te zien.

 

Winer In het Leuvenumse Bos
Een oude omgevallen boom dient als brug over de heldere Leuvenumse Beek. Ook wel Staverdense of Hierdense Beek genoemd.
meer lezen 0 commentaren

Paddenstoelen.....waar komt het woord vandaan?

Soms zeg je een woord en je herhaalt het nog eens en dan denk je 'wat een raar woord eigenlijk'.

Zo nadenkend wist ik ineens ook niet hoe ik het woord schrijven moest... Was het nu paddestoel of paddenstoel. Na wat zoekwerk kwam ik er achter dat het volgens het groene boekje wel degelijk met een N geschreven dient te worden. Vervolgens wilde ik ook weten waar dat woord vandaan kwam en zo werd dit blogje geboren, van het één komt het ander.

 

meer lezen 0 commentaren

Profielshoot Jannet

 

Al een tijd geleden benaderde Jannet  mij voor het maken van profielfoto's voor haar website en social media. We hadden afgesproken op een prachtige zonnige dag in een natuurgebied met diverse licht mogelijkheden.

Jannet heeft een ommezwaai in haar arbeidzame leven gemaakt en is na een carrière in een commerciële setting en na een intensieve studie voeding en diëtetiek voor zichzelf begonnen. Jannet heeft zich gespecialiseerd in de doelgroep kinderen en zwangeren en wil kinderen graag een gezonde basis meegeven waar ze hun hele leven plezier van zullen hebben. Haar motto is dan ook: Gezond groter groeien. Haar doel is kinderen en hun ouders te helpen een betere gezondheid te bereiken en minder voedingsgerelateerde klachten te hebben. Begin oktober heeft ze bijgedragen aan de kick off van het project “Leusden Fit” van de gemeente Leusden. Eind deze maand start ze haar eigen praktijk als kinderdiëtiste. 

Meer informatie kun je op haar website vinden: www.kinderdietistleusden.nl

 

Jannet, dank je wel voor je vertrouwen en heel veel succes!!!

 

 

Profielshoot MRTfotografie in Den Treek zwart/wit
meer lezen 0 commentaren

Schotse Hooglanders op de Posbank

 

In januari 2016 hadden we een fikse wandeling van de Veluwezoom naar de Posbank gemaakt v.v. ( dat blogje vind je hier) en de belofte aan ons zelf gedaan later in het jaar weer terug te gaan om de bloeiende heide te fotograferen. Afgelopen augustus hebben we het ritje naar de Posbank wederom gemaakt en genoten van de paarse pracht. Stiekem had ik gehoopt op mist, maar helaas was dat valse hoop. Wel een steeds dreigender wordende lucht wat het kleurrijke geheel nog een extra boost gaf door het bijzondere licht. Uiteindelijk ging het spetteren en niet zo zachtjes ook. Dus de auto weer gepakt en bij de Posbank naar beneden gereden, totaal niet bewust van het cadeautje wat ons opwachtte of eigenlijk de cadeautjes.

 

 

Bloeiende heide Posbank-Veluwezoom.
meer lezen 1 commentaren

Klaprozen

 

Ik ben gek op deze bloemen met hun geweldige kleur en fragiele verschijning en daarom dit keer een blogje alleen over de klaproos. Niet alleen omdat ze zo mooi zijn maar misschien wel juist omdat er een hele geschiedenis aan verbonden is.

 klaproos, papaver met knoppen
meer lezen 0 commentaren

Cultureel bezoek aan de kust

Ik had nog een aantal shoots in Noord-Holland op mijn to-do-lijstje staan en daarom besloten we een midweek in Bloemendaal te boeken, daar dit redelijk centraal ligt t.o.v. de doelen die ik me had gesteld. Appartement met uitzicht op zee vanuit de woonkamer en zicht over de Kennemer Duinen vanuit de slaapkamer geboekt en rijden maar.

 

We besluiten om via Lisse ( de Keukenhof) naar Bloemendaal te rijden. Daar aangekomen eerst op zoek naar koffie met een grote punt appeltaart.

Het is best fris met zo'n 11 graden overdag op de thermometer en de harde wind aan de kust maakt er een graadje of 8 van maar de zon schijnt en dat maakt alles goed. 

Een klein impressie:

Keukenhof
Het is nog vrij vroeg in het seizoen vroeg voor vele soorten bollen, dus nog lang niet alles staat in bloei
meer lezen 1 commentaren

Gezellige familieshoot in Soest

 

In de duinen en niet zoveel wind, dat moest het worden! Dat kan! Aan de kust waait het meestal harder dan in het binnenland dus een afspraak gemaakt bij de Soester Duinen, wat beschut ligt en voor de kleintjes veel prettiger is. 

Voor het 40-jarig huwelijk van hun (schoon)ouders moesten er in het geheim foto's worden gemaakt van de kinderen en kleinkinderen, die het bruidspaar op de feestdag ( 28/04) aangeboden hebben gekregen om een keuze voor een wanddecoratie te kunnen maken.

Omdat de kleintjes 's morgens na een hele nacht slapen lekker fit zijn hadden we om 10.30 afgesproken en wat hebben we geboft, de jassen konden zelfs even uit! 

3-jarige Leon had er in het begin niet zo heel veel zin in ondanks zijn mooie gekleurde gelhaartjes, maar kwam later toch wel los. Zijn broertje Tygo van 9 maanden maakte het allemaal niet zoveel uit, als er maar iets in zijn buikje zat.

 familieshoot Soester Duinen, Soest
meer lezen 1 commentaren

Puur natuur op sombere dagen

Begin februari, een loodgrijze lucht, miezerregen en waterkoud! Niet echt de ingrediënten om een paar dagen op stap te gaan, maar daar wij geen van beiden zin hadden in verjaardag ( manlief ) te vieren hadden we een paar nachten geboekt in de omgeving van Nunspeet op de Veluwe ( jaaaa wel 40 km. van huis haha) in Landgoedhotel Vennendal. Een mooi uitgangspunt om over het Hulshorster Zand te struinen en 's avonds lekker culinair genieten.

 

We besloten om via een omweg ( langs de IJssel ) naar ons doel te rijden en wat we zagen waren weilanden vol ganzen, ganzen en nog eens ganzen. Naarmate we de IJssel naderden werd het steeds natter, de uiterwaarden stonden compleet onder water wat een vervreemdend effect gaf. Ook kwamen we nog een buizerd tegen waarvan het leek alsof hij het heel stoer op de ganzen had voorzien maar gezien de grootte van deze dieren lijkt me dat sterk.

Ganzen op zoek naar voedsel
Ganzen op zoek naar voedsel
meer lezen 0 commentaren

Familieshoot in Den Treek

Op landgoed den Treek had ik eind november afgesproken met Justin, Nienke en Esmé. Zij wilden graag een Broer- en zussenshoot om met Kerst een uitvergrote foto als wanddecoratie aan hun ouders cadeau te doen. We hebben dit gelijk gecombineerd met wat portretjes voor Social Media, handig toch en minder duur.  Het weer zat mee en al heel snel voelden ze zich redelijk comfortabel voor de camera, wat ook duidelijk op hun spontane foto's is te zien. Beoordeel zelf maar:

Broer en zussenshoot in Den Treek te Leusden
meer lezen 0 commentaren

Veluwezoom-Posbank

De eerste week van januari, stralende zon, blauwe lucht en kerstkilo's die eraf moeten! 

En hoe kan je dat beter doen op zo'n mooie dag als tijdens een pittige wandeling in het natuurgebied Veluwezoom-Posbank ten noordoosten van Arnhem. Pittig, omdat er redelijk wat klimwerk bij komt kijken. Een prachtig gebied met behoorlijk wat hoogteverschil en een diversiteit aan landschappen 

zoals heideheuvels, zandverstuivingen en uitgestrekte bossen.. 

Ook wildlife heeft hier een thuisplaats gevonden.  Deze dag niet gezien, maar ook zonder dat was het puur genieten van dit meer dan mooie stuk natuur!

De bekende paardehoofden van het koetshuis landgoed Heuven
De bekende paardehoofden van het koetshuis landgoed Heuven
meer lezen 0 commentaren

Ontmoetingen bij de Oostvaarders Plassen

Het werd tijd voor een hernieuwde kennismaking met de Oostvaarders Plassen. Ik wilde graag wat opnames maken van de Konik paarden en de herten. Het weer zag er redelijk uit, een beetje diffuus licht wat kon zorgen voor mooie plaatjes.

Aangekomen bij het buitencentrum van waaruit we wilden starten gierde de wind echter over de vlakte en was er van het diffuse licht geen spoor meer te bekennen. Het was somber en koud. Heel even nog een waterig zonnetje. De grootste verrassing kwam aan het begin van de avond rond 17.30 ( Op 3 januari is het dan al bijna donker. De ultieme test voor de camera) Het zijn geen superopnames, maar ik vond het toch de moeite waard om met jullie te delen.

Overzicht vanaf de dijk over de Plassen
Overzicht vanaf de dijk over de Plassen 1/400 sec., f 5.6, ISO 320
meer lezen 0 commentaren

Happy Family!!

Familie shoot voor opa's verjaardag in het Lokhorster bos. Begin november en prachtig weer! De jassen konden zelfs uit!

2 stoere binkies, waarvan nog één heel kleintje, 2 heerlijke meiden, 2 papa's en 2 mama's en een opa en oma. Hoe leuk is dat!

Familieshoot Den Treek, Leusden
meer lezen 0 commentaren

Loveshoot Rianne & Sander

 

Een shoot met beloved techniek. Een shoot waar je jezelf kunt zijn en niet hoeft te poseren. De foto's worden puur, spontaan en oprecht.  Niets is gemaakt, je lach, je blik.... alles is echt. Een feestje om te doen voor model en fotograaf. Een shoot, vaak met een lach en soms een traan, die je niet snel vergeet. Waar je samen als koppel of gezin en zelfs solo, herinneringen ophaalt en opnieuw de warmte en de liefde voor elkaar beleeft.

Dit lieve koppel wilde graag meewerken aan een loveshoot met beloved techniek en beoordeel zelf maar hoe puur deze foto's zijn en wat deze techniek met je doet. Lieve Rianne en Sander dank voor jullie vertrouwen en heel veel geluk samen!

Loveshoot met Beloved techniek Rianne en Sander
meer lezen 0 commentaren

Fotoshoot Senna en Romyn

Twee hele lieve meiden (tevens onze kleindochters) wilden zóóóóó graag een fotoshoot.

Nu was dat in het verleden een heel ander verhaal en schuwden ze de camera, ik  stond nu dan ook te popelen.

Eind juni kwamen ze samen logeren en gewapend met camera zijn we op pad gegaan op zoek naar leuke plekjes en natuurlijk mooi licht. 

Het werd een supergeslaagde en gezellige middag met spontane foto's en twee hele blije meiden dankzij de beloved-techniek.

 

Fotoreportage, kinderfotografie, portretfotografie Beloved techniek
meer lezen 13 commentaren

Profielshoot Evelyne

Evelyne benaderde mij voor het maken van portretfoto's voor Social Media. Nu zijn dit kortdurende shoots van maximaal 25 min. en toch heb ik haar in die korte tijd leren kennen als een lieve, spontane vrouw. Ze vertelde mij dat ze na jaren als office manager te hebben gewerkt nu als zzp-er haar eigen bedrijf in de essentiële oliën aan het opstarten was, waarvoor de profielfoto's nodig waren, het liefst met een zonnige en warme uitstraling.

 

Op 30 december hadden we op een landelijk plekje in Leusden afgesproken. Het was grauw en allerminst zonnig en dan zijn dit leuke uitdagingen. Volgens mij hebben we ondanks het sombere weer toch een zonnig sfeertje kunnen creëren. Voor meer informatie over essentiële oliën kun je een kijkje nemen op https://www.facebook.com/natuurlijkpuur.info . 

 

Meer informatie voor het boeken van een ongedwongen profielshoot vind je hier.

meer lezen 7 commentaren

De schoonheid van Italië

Het was al weer veel te lang geleden dat ik de Italiaanse lucht op mocht snuiven, iets waar ik zo van kan genieten. Het eten, de wijn, de diversiteit aan landschappen, de mensen, het klimaat en ja zelfs de vespaatjes...het is me allemaal even lief. Van vakantie was het de afgelopen jaren niet veel gekomen, een mooie aanleiding om in april een combinatie van werk en vakantie in de vorm van een rondreis per auto door het noordelijk deel van Italië  te gaan maken.

Het was weer geweldig om even aan de Italiaanse cultuur te mogen snuiven!!!

 

Het was redelijk koud ( half april) en aan de bomen kwam net een zweem groen van het ontluikende blad. Natuurlijk heb ik veel, nee heel veel foto's gemaakt waarvan hier een kleine greep.

Ons eerste overnachtingsadres is in Verbania aan het Lago Maggiore, waar we echt blij waren dat we onze winterjassen hadden  meegenomen. De temperatuur stokte bij hooguit 13 graden. Het meer is het één na grootste van Italië en 60 km. lang, omgeven door een afwisselend landschap van bergen, stranden, groene weilanden en lieflijke dorpjes Geboekt voor twee nachten dus direct na aankomst snel op pad om de omgeving te verkennen. Meer info over dit gebied op http://www.lagomaggiore-nu.nl/

Lago Maggiore
Zicht vanaf Verbania over het Lago Maggiore
meer lezen 0 commentaren

Voorjaar in de Schammer te Leusden

Natuurgebieden De Schammer en Bloeidaal liggen op de noordgrens van Leusden en Amersfoort.

Tot 2011 was dit een zompig moerasgebied begroeid met over het algemeen maishalmen.

In dat jaar werden de akkers en weilanden opnieuw ingericht om, waar mogelijk, de oude natuur weer terug te krijgen en te voorzien van wandelpaden.

De wat ruige natuur ontwikkelt zich snel en inmiddels is er een behoorlijke diversiteit aan flora en fauna te vinden.

Het weer was niet geweldig, maar dat veranderde in korte tijd van dreigend naar blauw. Heerlijk om te lopen maar de donkere wolken hadden ook wel wat.

Je kunt je daar prima een paar uur vermaken, eventueel tot zonsondergang aan toe :-).

Natuurgebied De Schammer, te Leusden
Natuurgebied De Schammer, te Leusden
meer lezen 0 commentaren

Culturele fotoshoot Gent | Antwerpen

Gent

Een combinatie van kilometers lopen ( met volle bepakking), fotograferen (natuurlijk) en genieten van het bourgondische leven bij onze gastvrije zuiderburen.

 

Gestart in Gent waar we geboekt hadden in Charme Hotel Hancelot, een voormalig herenhuis uit 1840 welke bewoond werd door een (textiel)baron. Het hotel is geheel gerenoveerd en van alle gemakken voorzien, maar wel in de authentieke stijl gelaten. Een bijzondere ervaring.

Vanuit het hotel is het ± 15 min. lopen naar het historische centrum, maar het is ook mogelijk de bus of tram te pakken, die beiden vlakbij het hotel stoppen.

Helaas werkte het weer niet mee het was echt heel erg koud,  hagelde het ook duiveneieren en stond er een fikse noordoorsten wind. Gelukkig genoeg tentjes voor een warme kop koffie of chocolade. De laatste dag kwam er nog een zonnetje met die ( in dit geval) o zo gewilde blauwe lucht, voor een lente-achtige uitstraling en hebben wij een groot deel van de middag doorgebracht op een terras.

Een impressie.

Gent: Charme Hotel Hancelot
Gent: Charme Hotel Hancelot
meer lezen 0 commentaren

Workshop Beloved Fotografie

Een nieuw genre in de portretfotografie is de "Beloved"-techniek, welke door een beperkt aantal fotografen wordt gebruikt en waar het puur draait om jou, tijd voor elkaar en met elkaar en het puur jezelf zijn.

Deze methode wordt gebruikt bij alle vormen van portretfotografie, of het nu gaat om een koppel, een familie, of een profielshoot.

 

Tijdens mijn fotoshoots vind ik het belangrijk dat je niet verstrakt en je op je gemak voelt, dat we een klik hebben, want dan ben je op je mooist.

Deze workshop sluit prachtig aan op mijn ideeën.

Er wordt gebruik gemaakt van invites.  Dit zijn eenvoudige vragen en/of kleine opdrachtjes of spelletjes afgestemd op het soort shoot, waardoor herinneringen worden opgehaald, dromen gedeeld, stilgestaan wordt bij wat je hebt, kortom het gaat om jouw of jullie verhaal en ieder verhaal is uniek, waardoor de foto's bijzonder worden. Door de herinneringen worden emoties op je gezicht weerspiegeld, waardoor er unieke, sprankelende en eerlijke beelden ontstaan, doordat je als mens voor de camera staat en niet als model.

Want zeg nu zelf: Eén blik zegt meer dan 1000 woorden.

 

Tijdens de workshop regende, nee hoosde,  het de hele dag. Gelukkig kon Heleen Klop op het laatste moment nog een binnenlocatie regelen in de vorm van een klaslokaal in een oud schoolgebouw vlak achter haar huis. Niet echt een charmante of inspirerende omgeving, maar als je de onderstaande beelden van Rowan en Tim ziet is die omgeving ook helemaal niet belangrijk om gevoelens te laten spreken. Bedankt Rowan en Tim.

meer lezen 0 commentaren

Culturele fotoshoot Domburg

In opdracht van Landal. Dit soort shoots zijn altijd een soort van werkvakantie. Een perfecte combinatie van werken en vakantievieren in één.

 

Te midden van de (daadwerkelijk) blanke duinen, brede zandstranden en dichte bossen ligt het idyllische stadje Domburg aan de westkust van het voormalig eiland Walcheren. Eén van de oudste en ook meest begeerde badplaatsjes van Zeeland.

 

In de eerste dagen  ( eind september) was het weer niet echt denderend, maar het was in ieder geval droog en de laatste fotografiedag kwam zelfs de blauwe lucht weer te voorschijn. Toch bleef het, na een goed zomerseizoen erg rustig en lag het strand er een beetje verlaten bij. Het leek wel alsof het lag uit te rusten van de vermoeienissen en drukte van afgelopen zomer.

Getijde in aan de Noordzee. Van eb naar vloed
Van eb naar vloed
meer lezen 0 commentaren

WK Grandmasters Hockey| Den Haag 2014

Van 3 tot 13 juni mocht ik de Grand Masters World Cup fotograferen welke werd gespeeld op hockeyclub Klein Zwitserland in Den Haag.  Dit toernooi is speciaal naar Den Haag gehaald om samen met het WK Hockey van de jongere garde gespeeld te worden.

Een prachtig event  en erg gaaf om mee te maken met 56 deelnemende teams vanuit de hele wereld, met een jongste deelnemer van 60 jaar en een oudste deelnemer van 84 jaar! In verschillende klassen werd er gestreden voor de wereldtitel. Chapeau!

 

From June 3 to June 13 HC Klein Zwitserland hosted the Grand Masters World Cup. This Tournament has came to The Hague to be played together with the World Cup Hockey. 56 teams from all over the world played against each other in different classes to win the World Cup Grand Masters.

meer lezen 0 commentaren

Bedrijfsreportage Schoonheidssalon

Alexandra Beauty Care

Na de beslissing het roer om te gooien heeft Alexandra er hard voor gewerkt een eigen salon te kunnen starten. Na het behalen van het diploma schoonheidsspecialiste met een aanvullende opleiding als Dr. Hauschka therapeute werd het tijd om binnenshuis aanpassingen te doen en te gaan verbouwen. Een mooie en rustgevende salon is het eindresultaat, welke ik voor haar in beeld mocht brengen voor de website.

meer lezen 13 commentaren

Huwelijk Mathilde en Willem

Mathilde had mij benaderd nadat ze door een broer van een gemeenschappelijke vriend attent was gemaakt op de trouwreportage van die betreffende vriend. Dergelijke lichte en zonnige foto's wilde zij ook graag van haar huwelijk.

Bij het kennismakingsgesprek wat ik met Mathilde en Willem had, hebben we alle wensen doorgenomen ze wisten alleen nog niet waar ze de fotoshoot zelf wilden doen. Dus zijn we, onafhankelijk van elkaar, op zoek gegaan naar een mooie locatie in de omgeving van Leusden, waar Willem en Mathilde wonen. Een week voor het huwelijk planden we nog een telefonisch contact voor de laatste puntjes op de welbekende i. Grappig was dat we alledrie waren gevallen voor dezelfde locatie.

 

Op 8 mei was het zover en toen ik 's morgens opstond zonk de moed me in de schoenen.... Nadat het al wekenlang prachtig, zonnig voorjaarsweer was geweest hadden de weergoden nu besloten dat het te droog werd met als gevolg een egaal grijze lucht en de regen kwam met bakken uit de hemel. Pfff dat wordt geen lichte en zonnige trouwreportage. Heel af en toe werd het een half uurtje droog en daar hebben we 's middags snel en dankbaar gebruik van kunnen maken voor de foto's samen. Toch nog zonnige foto's

( terwijl die echt in geen velden of wegen te bekennen was) ondanks het bar slechte weer. Al bij al werd het een dag met een stralende bruid en bruidegom! Lieve Mathilde en Willem, ik wens jullie veel geluk samen!

meer lezen 0 commentaren

Culturele Fotoshoot Götenborg en Kungsbackafjorden

Een bezoek aan onze zoon, die ongeveer 40 km ten westen van Götenborg woont, was een mooie gelegenheid dit te combineren met een culturele fotoshoot welke nog in de planning stond. Een foto impressie van de de stad zelf en de mooie streek onder Gotenborg, de Kungsbackafjorden. Het is november en koud, grijs en miezerig weer. Normaal gesproken niet de meest ideale omstandigheden voor een foto-impressie. Groot was dan ook mijn verbazing bij het zien van het licht in bepaalde gebieden........ dit blijft, ondanks het weer, ongelooflijk mooi! En wat is het heerlijk om na een lange tijd je kind weer even te kunnen knuffelen..... hoe groot ze ook zijn :-). Lars, dank je wel voor de fijne dagen!!

Haven Gôtenborg/Zweden
Haven Gôtenborg/Zweden
meer lezen 0 commentaren

MRT gaat in opdracht over de grens

Een leuke opdracht van Landal GreenParks:

Een foto impressie voor in de brochure en de folder van bungalowpark het Dwergter Sand en omgeving in Müunsterland/ Duitsland. Een mooie en heerlijk rustige omgeving in het agrarische gebied van Münsterland.  Hoe leuk is dat!!

Veld aren met korenbloemen in Munsterland
Veld aren met korenbloemen in Munsterland
meer lezen 0 commentaren

Culturele fotoshoot Beetsterzwaag i.o.v. R.E.C.

Voor een nieuw te bouwen project in Beetsterzwaag/Friesland werd ik door R.E.C Real Estate Communications  gevraagd een foto impressie van dit leuke dorp en de omgeving te maken voor brochures, flyers, posters, reclameborden etc. Dit soort opdrachten is vreselijk leuk om te doen, vooral als het prachtig weer is, geeft je dan toch een beetje vakantiegevoel en mooi weer was het!! 

Entree Beetsterzwaag
Entree Beetsterzwaag
meer lezen 0 commentaren

Culturele fotoshoot i.o.v. Landal Green Parks

Culturele fotoshoot om de omgeving van Landal Park Port Greve op Schouwen-Duiveland in kaart te brengen. Dit voormalige eiland wordt ook wel de kroon op Zeeland genoemd en al rijdende over het eiland op zoek naar mooie stekjes kon ik dat goed begrijpen.

Een overvloed aan authentieke dorpjes en leuke stadjes waarvan de meesten een haventje hebben. Prachtige brede en vooral schone stranden met wit zand, waar het nog niet zo overvol is in de zomermaanden als aan de Hollandse kusten.

Uitgestrekte landerijen achter de dijken en een mooi natuurgebied waar het heerlijk wandelen is. Het is een feest om dergelijk shoots te mogen doen, het voelt als vakantie! Love my job!

 

Genoeg te fotograferen, waarvan hieronder een kleine selectie.

Brutale meeuw op vakantiepark Port Greve
Brutale meeuw op vakantiepark Port Greve
meer lezen 0 commentaren

Culturele fotoshoot Bunschoten-Spakenburg

Ook in Spakenburg wordt gewerkt aan een nieuwbouwwijk welke is gepland op een prachtig stekje aan de oude haven bij het centrum van het stadje. Met veel plezier ging ik op pad om Spakenburg en de omgeving fotografisch gezien in kaart te brengen. Wederom in opdracht van R.E.C. te Amersfoort voor het gebruik in brochures, flyers, posters, etc.

Dames in Spakenburgse klederdracht
Dames in Spakenburgse klederdracht
meer lezen 0 commentaren

Culturele fotoshoot Leusden en omgeving

R.E.C. oftewel Real Estate Communications, adviseurs voor Vastgoed communicatie en strategie in Amersfoort vroeg mij de omgeving van een nieuw te bouwen project in de Tabakssteeg te Leusden voor hen vast te leggen. De foto's worden gebruikt in/op brochures, boekwerken,  flyers, websites, posters en billboards.

Nieuwbouw project De Tabakssteeg te Leusden
Architectuur in De Tabakssteeg te Leusden
meer lezen 0 commentaren

©2017 Marianne Rouwendal-Tollenaar/MRTfotografie | Tel.: 06-22277959 | K.v.K.: 32169756 | BTW: NL172796313B01 

 

 

Reproductie alleen na voorafgaande schriftelijke toestemming