Foto van de Maand

Maart 2018 

De vorst periode is nog niet eens ten einde en de voorjaarsbode in de vorm van ooivaars gesignaleerd. Gewoon omdat ik hier blij van word, lentebode

Ijsbolders langs de Enkhuizer dijk, op 28 februari. De koudste dag ooit gemeten

Februari 2018

De Russische Beer is gearriveerd. De koudste 28 februari ooit gemeten. Gevoelstemperatuur

-18º C en ik vond het nodig om op de dijk van Enkhuizen wat foto's te maken. Het was  absoluut de moeite waard maar ik heb het nog nooit zó koud gehad, ondanks de vele lagen kleiding die iki aan had. De noordoosten wind  gierde over de dijk en ik had moeite om me staande te houden. Het blogje hierover volgt nog.

 

 

Januari 2018

Eens iets anders dan natuur of portret.

Even door Rotterdam op een koude januaridag en totaal buiten mijn comfortzone: Architectuurfotografie. Het was echt jaren geleden dat ik in Rotterdam was en en ik was absoluut niet gecharmeerd van deze stad. Maar dit bezoekje was echt een eye opener. Ik heb met volle teugen genoten en had er nog wel uren kunnen ronddolen. Voor herhaling vatbaar dus en een aanrader voor iedere fotograaf.

 

 

December 2017

Voor het laatst gesignaleerd in februari 2013. Het begon te sneeuwen en het hield ook niet meer op. In 24 uur lag er 20 centimeter sneeuw en nadat het was gestopt liet ook het zonnetje zich nog even zien en kon het grote genieten beginnen.

Hoe je mooie heldere sneeuwfoto's kunt maken lees je hier

 

Dubbele regenboog met felle kleuren.
Dubbele regenboog met felle kleuren.

November 2017

De tweede helft van november stond in het teken van veel opdrachten en het was nat, erg nat. Prima weer om de gemaakte foto's te bewerken dus. En dan kijk je uit het raam en dan zie je dit, dan wil je echt niet meer binnen zitten. Maar zoals dat gaat bij regenbogen, blijven ze niet op me wachten totdat ik een mooi plekje heb gevonden om het kleurenspektakel te vereeuwigen. Dus dan maar uit het raam, want dergelijke felle kleuren heb ik eerlijk gezegd zelden bij een regenboog gezien.

 

Oktober 2017

In het kader van de stormachtige dagen die we in oktober mee hebben mogen maken een dito plaatje.

 

Normaal gesproken heb je, afhankelijk van de windsnelheid, bij een dergelijke foto een langere sluitertijd in combinatie met een statief nodig. Bij deze foto had ik voldoende aan 1/60 sec. en dat zegt wel iets over de windsnelheid.

 

September 2017

Een paar maal per jaar volg ik zelf ook workshops. De ene keer iets met portret of licht en dan weer iets met natuur of macro. Dit maal gekozen voor macrofotografie met een Helios lens. Dit zijn oude Russische lenzen waar geen mechanisme in zit en met een prachtige softe uitstraling. Niet iedereen houdt hiervan maar ik vind het wel wat hebben. We hadden stralend weer en er bloeiden nog wat hortensia's. Weer veel geleerd en dit lensje ga ik vaker gebruiken.

 

Augustus 2017

Augustus stond niet echt in het teken van een mooie droge zomermaand. Eerder het tegenovergestelde. En zo kwam er tegen de avond na een dag vol buien ineens het zonnetje te voorschijn.

Natuurlijk direct de camera gepakt en een berm vol bloemen hier in de buurt ingelopen.

Pure kristalletjes over het hele veld. Prachtig om te zien.

Juli 2017

Een wonderlijke avond.

Na het eten nog even den Treek ingelopen in de hoop reetjes te kunnen spotten. Ik heb ze ook gezien maar de afstand was te groot voor mijn 200 mm. lens die ik op dat moment bij me had. 

De zonsondergang op de terugweg of eigenlijk het kwartiertje net na zonsondergang maakte alles goed. Een enorme explosie van prachtige oranje- en paars-tinten luidde het einde van de dag in.

 

Juni 2017

My favourite flower!! Ieder jaar weer lig ik op mijn knieën en soms op mijn buik tussen de klaprozen. Heel fragiel maar oh zo sterk net als de opvallende kleur. Het verhaal en vele foto's achter deze sterke bloem lees en zie je hier

 

 

Foto's van voorgaande maanden en jaren kun je hier bekijken.


©2019 MRTfotografie / Marianne Rouwendal-Tollenaar| Tel.: 06-22277959 | K.v.K.: 32169756 | BTW: NL172796313B01 

 

 

Reproductie alleen na voorafgaande schriftelijke toestemming