Workshop Beloved Fotografie

Een nieuw genre in de portretfotografie is de "Beloved"-techniek, welke door een beperkt aantal fotografen wordt gebruikt en waar het puur draait om jou, tijd voor elkaar en met elkaar en het puur jezelf zijn.

Deze methode wordt gebruikt bij alle vormen van portretfotografie, of het nu gaat om een koppel, een familie, of een profielshoot.

 

Tijdens mijn fotoshoots vind ik het belangrijk dat je niet verstrakt en je op je gemak voelt, dat we een klik hebben, want dan ben je op je mooist.

Deze workshop sluit prachtig aan op mijn ideeën.

Er wordt gebruik gemaakt van invites.  Dit zijn eenvoudige vragen en/of kleine opdrachtjes of spelletjes afgestemd op het soort shoot, waardoor herinneringen worden opgehaald, dromen gedeeld, stilgestaan wordt bij wat je hebt, kortom het gaat om jouw of jullie verhaal en ieder verhaal is uniek, waardoor de foto's bijzonder worden. Door de herinneringen worden emoties op je gezicht weerspiegeld, waardoor er unieke, sprankelende en eerlijke beelden ontstaan, doordat je als mens voor de camera staat en niet als model.

Want zeg nu zelf: Eén blik zegt meer dan 1000 woorden.

 

Tijdens de workshop regende, nee hoosde,  het de hele dag. Gelukkig kon Heleen Klop op het laatste moment nog een binnenlocatie regelen in de vorm van een klaslokaal in een oud schoolgebouw vlak achter haar huis. Niet echt een charmante of inspirerende omgeving, maar als je de onderstaande beelden van Rowan en Tim ziet is die omgeving ook helemaal niet belangrijk om gevoelens te laten spreken. Bedankt Rowan en Tim.

 

Heel bijzonder om te zien dat in deze absoluut niet inspirerende, niet romantische omgeving en 8 fotografen om zich heen Tim en Rowan helemaal in elkaar opgingen. Zelfs het geklik van de camera's kon hen niet deren.

 

In de toekomstige lifestyle- en portretshoots zal ik zeker een aantal technieken gaan toepassen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

©2012 MRTfotografie / Marianne Rouwendal-Tollenaar| 

 Workshops | coaching | fotografie

 Op alle afbeeldingen & teksten op deze site berust auteursrecht. Reproductie alleen na voorafgaande schriftelijke toestemming.

Tel.: 06-22277959 | K.v.K.: 32169756 | BTW: NL001956344B29