Omdat elke foto een verhaal vertelt

Marianne Rouwendal- Tollenaar

Wie ben ik?

Van oorsprong reisadviseur en jaren lang met veel plezier in het toerisme gewerkt. Ik haalde er na 35 jaar echter geen voldoening meer uit en besloot na wat opdrachtjes, om serieus met fotografie aan de slag te gaan. Voorzichtig met de basisopleiding aan de fotovakschool te Apeldoorn begonnen, want wie weet vond ik het toch niet zo leuk of redde ik het niet in combinatie met werk en gezin. Maar niets van dit alles.... in tegendeel, ik vond het geweldig en heb drie jaar later de vakopleiding afgerond en in de tussentijd MRTfotografie opgezet. En wat geniet ik! En dat is wat ik ook graag wil voor jullie, genieten... of dat nu tijdens een shoot of een workshop is.   

 

En zo zie ik mijn werk:

Een fotoshoot moet leuk zijn! Dat zie je ook terug op de foto's. Ik zal tijdens de shoot altijd proberen een echte lach, die mooie blik, of die vonk  te voorschijn te toveren. Ik gebruik weinig accessoires want het gaat om jullie als persoon. 

 

Na een fotoshoot krijg ik regelmatig te horen dat ze zich op hun gemak voelden en dat het zo leuk was. Dat is een mooi compliment want ik ben er van overtuigd dat de foto's mooier en oprechter worden wanneer iemand ontspannen is. 

 

Niet alleen een gepassioneerd portret- en reportagefotograaf, die veel in de natuur te vinden is in opdracht en hobbymatig. Maar zeer zeker ook een fotografiecoach. 

Heerlijk vind ik het om mijn kennis over te dragen tijdens de workshops, welke ik ook een aantal jaren in het dierenpark Amersfoort heb mogen geven. Ik doe dit in een voor iedereen begrijpelijke taal zodat het voor allen leuk is en ook blijft. 

 

Ook in de workshops hangt een ongedwongen sfeer, waar iedereen zich thuis in voelt, waardoor de cursisten blij naar huis gaan met een vracht aan informatie om lekker zelf aan de slag te gaan in de wetenschap dat er later altijd nog vragen gesteld kunnen worden.

Zelf volg ik elk jaar een aantal workshops, om de simpele reden dat je nooit uitgeleerd bent en zeker ook om jullie het beste van mijzelf te kunnen geven. Daarom weet ik ook dat een ontspannen sfeer bijdraagt tot het opnemen van informatie.  

 

Ben dol op:

- tja, hèhè...... fotograferen, maar ook op....

- mijn Nikons

- alles wat groeit en bloeit

- hartige liflafjes, maar ik tracht me in te houden uit angst dat de weegschaal protesteert

- reizen en uitjes in binnen- en buitenland

- een hele middag aan de wandel en me verbazen over hoe mooi gewone dingen kunnen zijn

- noteboekjes, vooral die van de Hema

- de verse bloemen die ik voor het weekend in huis haal 

- die ene maaltijd die nu wèl eens een keer is gelukt en heerlijk smaakt ( ik experimenteer nogal veel)

- mijn eerste kop koffie bij het ontbijt met krant, al moet ik er een uur eerder voor opstaan

- de eerste lentezon op mijn toet

- de geur en het geluid van de zee, die ik eigenlijk veel te weinig zie

- en nog zo veel meer

 

 

Je weet nu het een en ander over mij en het lijkt mij heel leuk jou ook beter te leren kennen. Dus reageer op mijn blogs of volg me via Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram .

Veel leuker is natuurlijk je te ontmoeten tijdens een fotoshoot of workshop!

 

Heb je nog vragen aarzel dan niet om te mailen of te bellen of nog handiger vul even het contactformulier in.

 

Hartelijke groet en wie weet... tot snel,

Marianne Rouwendal

 


©2019 MRTfotografie / Marianne Rouwendal-Tollenaar| Tel.: 06-22277959 | K.v.K.: 32169756 | BTW: NL001956344B29 

 

 

Reproductie alleen na voorafgaande schriftelijke toestemming