Schotse Hooglanders op de Posbank

 

In januari 2016 hadden we een fikse wandeling van de Veluwezoom naar de Posbank gemaakt v.v. ( dat blogje vind je hier) en de belofte aan ons zelf gedaan later in het jaar weer terug te gaan om de bloeiende heide te fotograferen. Afgelopen augustus hebben we het ritje naar de Posbank wederom gemaakt en genoten van de paarse pracht. Stiekem had ik gehoopt op mist, maar helaas was dat valse hoop. Wel een steeds dreigender wordende lucht wat het kleurrijke geheel nog een extra boost gaf door het bijzondere licht. Uiteindelijk ging het spetteren en niet zo zachtjes ook. Dus de auto weer gepakt en bij de Posbank naar beneden gereden, totaal niet bewust van het cadeautje wat ons opwachtte of eigenlijk de cadeautjes.

 

 

Bloeiende heide Posbank-Veluwezoom.
Vergezicht Posbank-Veluwezoom
Bloeiende heide Posbank onder dreigende lucht
Macro foto bloeiende heide Posbank
Close up spinnenweb

 

Aangezien iedereen de bui wilde ontvluchten was het file rijden naar beneden en echt op zijn Hollands in spitsuur: Stapvoets.

Achteraf was dit ook maar gelukkig, anders was ik waarschijnlijk een zijpaadje zo voorbij gereden en daarmee ook de cadeautjes.

 

Ik ben namelijk gek op Schotse Hooglanders. Ik vind het geweldig mooie dieren, helaas zie ik ze niet zo veel als ik zou willen en dan meestal ook nog op redelijk grote afstand. Maar in dat zijpaadje daar lag moeder hooglander met kalf. Uit de file geglipt, wat de nodige handgebaren van medeweggebruikers opleverde en heel rustig het pad opgereden waarop zowel mams als kalf opstonden. Ik verwachtte dat ze er vandoor zouden gaan en had spijt van mijn impulsieve gedrag waarmee ik de twee had gestoord en natuurlijk dat ik niet één opname had kunnen maken. De verrassing was dan ook groot toen het tegenovergestelde het geval was! Een selectie:

 

Schotse Hooglanders, moeder kijkt naar drinkend kalf, Posbank
Schotse Hooglanders, Posbank, kalf drinkend
Bij moeder drinkend kalf, Schotse Hooglander
Zwart-wit opname Schotse Hooglander
Close up van Moeder en kalf Hooglander op de Posbank
Close up kalf Schotse Hooglander
Close up moeder en kalf Schotse hooglanders
Moeder en kalf Schotse Hooglander

 

Meer informatie over de Veluwezoom, Posbank en de Hooglanders kun je hier vinden.

 

 


Meer lezen? Misschien vind je de volgende blogs ook leukReactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    miek (maandag, 24 oktober 2016 18:49)

    jemig wat een mooie foto's...heerlijk nog even nagenieten van de paarse pracht, allemaal veel te snel voorbij...gelukkig hebben we de foto's nog!!! :))


©2012 MRTfotografie / Marianne Rouwendal-Tollenaar| 

 Workshops | coaching | fotografie

 Op alle afbeeldingen & teksten op deze site berust auteursrecht. Reproductie alleen na voorafgaande schriftelijke toestemming.

Tel.: 06-22277959 | K.v.K.: 32169756 | BTW: NL001956344B29