Puur natuur op sombere dagen

Begin februari, een loodgrijze lucht, miezerregen en waterkoud! Niet echt de ingrediënten om een paar dagen op stap te gaan, maar daar wij geen van beiden zin hadden in verjaardag ( manlief ) te vieren hadden we een paar nachten geboekt in de omgeving van Nunspeet op de Veluwe ( jaaaa wel 40 km. van huis haha) in Landgoedhotel Vennendal. Een mooi uitgangspunt om over het Hulshorster Zand te struinen en 's avonds lekker culinair genieten.

 

We besloten om via een omweg ( langs de IJssel ) naar ons doel te rijden en wat we zagen waren weilanden vol ganzen, ganzen en nog eens ganzen. Naarmate we de IJssel naderden werd het steeds natter, de uiterwaarden stonden compleet onder water wat een vervreemdend effect gaf. Ook kwamen we nog een buizerd tegen waarvan het leek alsof hij het heel stoer op de ganzen had voorzien maar gezien de grootte van deze dieren lijkt me dat sterk.

Ganzen op zoek naar voedsel
Ganzen op zoek naar voedsel
Buizerd op zoek naar prooi
Buizerd op zoek naar prooi
Ondergelopen uiterwaarden langs de IJssel
Ondergelopen uiterwaarden langs de IJssel
Ondergelopen uiterwaarden langs de IJssel
Ondergelopen uiterwaarden langs de Ijssel

Rond 4 uur 's middags was het al bijna geheel donker , dus tijd om richting hotel te gaan. De extra kilometers waren alleszins de moeite waard ondanks het grijze miezerweer.

 

Landgoed Villa Vennendal wordt omgeven door de mooie en bijzondere natuur van de Veluwe. De maaltijden, of het nu een ontbijt of diner betreft zijn heerlijk, het personeel super vriendelijk en attent en de inrichting is warm en gezellig. De kamers zijn iets aan de kleine kant maar ook hier vind je de gezelligheid weer terug en sommige kamers hebben zelfs een open haard. In de directe omgeving van het hotel worden dichte bossen afgewisseld door heidevelden, uitgestrekte zandvlaktes en mooie vennetjes. Van alle fiets- en wandelroutes in de wijde omgeving is een gratis beschrijving en kaart te verkrijgen in het hotel. 

Hotel Villa Vennendal te Nunspeet
Hotel Villa Vennendal te Nunspeet

De volgende dag zijn we op pad gegaan en onze keuze was gevallen op een route van ongeveer 9 km. over het Hulshorster Zand. Een plek waar ik zeker weer een keer terug wil als de heide bloeit en met wat beter weer. Alhoewel het zelfs met dit miezerweer en een lucht in 3 tinten grijs ook een erg fraai stukje natuur is. 

Hulshorster Zand
Hulshorster Zand
De uitgestrektheid van het Hulshorster Zand
De uitgestrektheid van het Hulshorster Zand
Rendiermos
Rendiermos
De stronken van het Hulshorster Zand die je op vrijwel iedere zandverstuiving tegenkomt
De stronken van het Hulshorster Zand die je op vrijwel iedere zandverstuiving tegenkomt
Bos en zandverstuiving wisselen elkaar af
Bos en zandverstuiving wisselen elkaar af
Hulshorster Zand
Hulshorster Zand

 

 

Leuk artikel? Laat het even weten.

Meer lezen? Misschien vind je de volgende blogs ook leuk
Reactie schrijven

Commentaren: 0

©2012 MRTfotografie / Marianne Rouwendal-Tollenaar| 

 Workshops | coaching | fotografie

 Op alle afbeeldingen & teksten op deze site berust auteursrecht. Reproductie alleen na voorafgaande schriftelijke toestemming.

Tel.: 06-22277959 | K.v.K.: 32169756 | BTW: NL001956344B29